DAREYN

Meeslepende composities met invloeden uit (Oosterse) klassieke muziek en wereldmuziek

Houtfestival | Grenzeloos | Zondag 19 juni 2022 | 19.20 uur

Dareyn is een trio van drie zeer talentvolle muzikanten, opgericht in 2020 door Emine Bostanci.

Emine Bostanci (Turkije) speelt de kemenche, een soort Turkse viool. Ze had al jaren de droom om dit te combineren met de klank van de cello. Ze zocht daarom contact met de Nederlands-Russische topcelliste Maya Fridman. Dat bleek een goede zet: Maya had hetzelfde idee. Samen met percussionist Jacobus Thiele vormden ze het trio Dareyn.

Dareyn bestaat uit 3 muzikanten met hele verschillende achtergronden. Emine Bostanci verwerkt Turkse en Oosterse invloeden in haar spel, bijvoorbeeld elementen uit makams, taksim en soefimuziek. Maya Fridman is een klassiek geschoolde celliste die vaak wordt geprezen vanwege de emotie en intensiteit in haar spel. Jacobus Thiele creëert bijzondere klanken en ritmes met percussie-instrumenten uit verschillende delen van de wereld.

Deze bijzondere samenwerking levert prachtige muziek op: meeslepende melodieën en zang, betoverende klanken en ritmes. Soms stil en kalmerend, soms melancholiek, op andere momenten speels of opzwepend.

Dareyn is Ottomaans voor ’twee werelden’. Dareyn verbindt verschillende werelden: westerse met oosterse muziek, en klassieke en traditionele muziek met hedendaagse muziek. En de muziek van Dareyn stelt je in staat om een andere wereld te ervaren, los van het snelle en drukbezette dagelijks leven.

Laat je meevoeren naar nieuwe werelden door Dareyn!

Bezetting

Emine Bostanci (Turkije) – kemenche, zang
Maya Fridman (Rusland) – cello, zang
Jacobus Thiele (Duitsland) – percussie

Meer over het programma

Meer over het programma

Houtfestival programma

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht programma

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderprogramma

Theater, verhalen en muziek voor kinderen en volwassenen.