Trio SonCe

Traditionele Oekraïense volksliedjes verrijkt met elektronische klanken en improvisatie

Houtfestival | Grenzeloos | Zondag 19 juni 2022 | 13.20 uur

Trio SonCe bestaat uit drie muzikanten met achtergronden in traditionele muziek, geïmproviseerde muziek en jazz. In 2019 brachten ze hun debuutalbum ‘Five Seasons’ uit. Sindsdien traden ze onder andere op op het Le Guess Who festival en bij Podium Witteman.

Op Five Seasons zingt Maryanka Golovchenko oude Oekraïense volksliedjes die bij verschillende seizoenen of feesten horen. Liederen met poëtische teksten over de natuur, over traditionele rituelen, of over thema’s als liefde, familie en verbinding.

Maryanka is een veelzijdige, expressieve zangeres. Ze klinkt het ene moment zoet en lieflijk en het andere moment krachtig en bezwerend. Cengiz Arslanpay en Pau Sola Masafrets verrijken de muziek met de zachte en melancholieke klanken van cello en fluit. Maar ook met spannende ritmes en sfeervolle elektronische synthesizerklanken.

Trio SonCe maakt kortom spannende muziek die je raakt en waar je je niet snel bij verveelt.

Bezetting

Maryanka Golovchenko (Oekraïne/Nederland) – zang
Pau Sola Masafrets (Catalonië/Nederland) – cello
Cengiz Arslanpay (Turkije/Nederland) – fluit (ney, kaval, duduk), modulaire synthesizer

Meer over het programma

Meer over het programma

Houtfestival programma

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht programma

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderprogramma

Theater, verhalen en muziek voor kinderen en volwassenen.