KINDERFESTIVAL

ZONDAG 19 JUNI 2022
12.00-18.00

Op het veld en in de Familia zijn allerlei leuke activiteiten en acts te zien voor kinderen (en volwassenen). Hieronder een overzicht van wat je in de tent en daarbuiten kunt beleven. 

Hippe Gasten

Familia | Zondag 19 juni 2022 | 17.00 uur

Komkommermaarbij

Hippe Gasten maakt rock voor kinderen. Geen belerend vingertje of flauwe deuntjes, maar serieuze songs met gierende gitaren en pompende drums. Voor de kinderen die het station van K3 gepasseerd zijn en samen met hun ouders willen genieten van wellicht hun eerste échte popconcert.

Hippe Gasten gaat liedjes spelen van het laatste album ‘Komkommermaarbij’, waarop samengewerkt wordt met o.a. producer Skiggy Rapz (bekend van Diggy Dex en Guus Meeuwis) en nieuwe singles als ‘Baas van de BBQ’. Deze nummers geven de enorme muzikale groei die Hippe Gasten heeft doorgemaakt perfect weer en ze zijn dan ook helemaal klaar om het Houtfestival te veroveren!

BONJE (Theatergroep Wirwar)

Veld | Zondag 19 juni 2022 | 13.00 uur

BONJE is een humoristische circustheatervoorstelling voor de hele familie. Een acrobatische sensatie, vol herkenbare situaties over ruzie maken, kibbelen, kissebissen, twisten en bakkeleien.

Ruzie… of we het nou willen of niet, we krijgen er allemaal mee te maken. De een misschien wat vaker, dan de ander. Ga jij koste wat het kost door om je gelijk te halen? Of ben jij degene die water bij de wijn doet, om de boel te sussen? Trek jij je in een ruzie terug als een schildpad, of sta jij te brullen als een chimpansee? En dan, wat doe je daarna? Durf jij die eerste stap te zetten om het weer goed te maken? Of ben je te koppig en steek je liever je kop in het zand?

Een vrolijke familievoorstelling waarin twee acrobaten en een mimespeelster er alles aan doen om de conflictpatronen waarin zij gevangen zitten, te doorbreken.

De Dans van de Eenzaamheid

Familia | Zondag 19 juni 2022 | 14.30 uur

Muziektheater voorstelling van  Trio Açai & Carlos Lagoeiro 

Tijdens de lockdown voelden wij ons allen wel eenzaam en afgesloten van de buitenwereld. Samen met theatermaker Carlos Lagoeiro zijn de musici van Trio Açai op zoek gegaan naar een vorm om Eenzaamheid bespreekbaar te maken en haar te delen. Het resultaat is een intieme voorstelling met parels uit de Braziliaanse muziekgeschiedenis, met prachtige poppen en geweldige zang. Deze voorstelling benadrukt de wat ingetogenere klanken van de Samba of de Bossa Nova, waarbij de verhalen uit Brazilië je zullen blijven boeien.

Arend en Eva luchtacrobaten

Koepel | Zondag 19 juni 2022 | 14.00 uur

Arend & Eva zijn een aerial duo en komen naar het Houtfestival om hun fantastische acrobatische lucht kunsten te tonen. Eva doet silk en Arend rope acts. Als jij het ook wil proberen, dan ben je van harte welkom bij de twee workshops die zij na hun show geven.

Ada Rave

Houtfestival | Familia | Zondag 19 juni 2022 | 12.00 uur

Ada Rave is saxofonist, componist en muzieklerares. Ze is gespecialiseerd in jazz en experimentele muziek. Haar optredens zijn interactief feest voor jong en oud. Een uitnodiging om samen een wonderlijke muzikale wereld te ontdekken. Op speelse manier laat ze haar publiek kennis maken met diverse elementen en de schoonheid van muziek.

De Magie van Marokko 4+

Familia | Zondag 19 juni 2022 | 13.15 uur

Een reis door het muzikale landschap van Marokko door Naomi Inez 

De Liedjestovenaar wil kinderen op speelse wijze kennis laten maken met de diversiteit van muziek. Naomi Inez neemt je mee op een reis, die begint op het centrale plein van Marrakesh, het Djemaa El Fna plein. Samen gaan we op ontdekkingsreis naar de betekenis van een oude Arabische tekst. De musici gaan mee en laten je de verschillende muziek van dit land kennen, van gnawa tot nomadenmuziek.

De magie van Marokko laat kinderen en ouders op een speelse wijze kennis maken met de taal, de sfeer en de kleuren en geuren van het Noord Afrikaanse continent.

De kracht van Anansi

Familia | Zondag 19 juni 2022 | 15.45 uur

Wijnand Stomp, alias Mister Anansi, is kids comedian en meesterverteller. Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te boeien. Van ‘Jip en Janneke’ tot ‘Floddertje’, van ‘De mooiste vis van de zee’ tot ‘Anansi de spin’. Stomp wekt elk verhaal op unieke en interactieve wijze tot leven.

Kom luisteren hoe Wijnand Stomp, alias Mister Anansi de vreselijk vervelende Bigi Kaaiman te grazen neemt. Iedereen klaagt dat Bigi Kaaiman in hun oren, neus of billen hapt. Gewoon voor de grap. Wie vindt dit nou leuk. NIEMAND toch.

De listige spinnenman Anansi weet hier wel raad op. Kom luisteren en wie weet doe jij wel mee in dit verhaal.

Leeftijd: 4 jaar en ouder.

Vertellers in de Yurt

Yurt | Zondag 19 juni 2022 | 12.00 uur

Foto: Rob Ouwerkerk

Kom luisteren naar ‘De Vertellers in de Yurt’. Op het festivalterrein staat een prachtige Mongoolse Yurt. Adrie Gloudemans, Collin Edson en Julian Wijnstein vertellen de mooiste verhalen. Variërend van Afrikaanse spinsels tot authentieke Kamishibai stories. Kom gerust langs en ga mee op reis naar verre oorden.

Hutten bouwen

Veld | Zondag 19 juni 2022 | 12.00 uur

Hi ha hutten bouwen met kinderopvang Op Stoom!

Alle junior bouwers, timmerhelden en stapelaars opgelet, op zondag 19 juni kunnen jullie van 12.00 tot 16.00 uur hutten bouwen bij kinderopvang Op Stoom.

We zijn één van de grootste kinderopvangorganisaties in de regio. We houden van buiten de lijntjes kleuren en procesmatig spelen, doe je mee?

Knutselen met StuifStuif

Veld | Zondag 19 juni 2022 | 12.00 uur

Bij StuifStuif kun je de hele middag de mooiste creatieve dingen maken met allerlei materialen. Je vindt ons bij de Familia tent, onder de bomen.

Meer over het programma

Meer over het programma

Houtfestival programma

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht programma

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderprogramma

Theater, verhalen en muziek voor kinderen en volwassenen.